רעיון ממלכת החלבה החל בשנת 1947 במרוקו.
סבו של מייסד ממלכת החלבה עבד בייצור חלבה ביתית מסורתית במרוקו.
כשעלו לארץ השתכנה המשפחה בעיר העתיקה בירושלים. והסב המשיך את ייצור החלבה.

לימים העביר הסב את הידע והטכניקות לנכדו. וזה, הקים את ממלכת החלבה בשוק מחנה יהודה.

ברבות השנים הפכה ממלכת החלבה לאחד מעמודי התווך בשוק מחנה יהודה, ושם נרדף לאיכות, נראות, מגוון של טעמים וחווית קנייה אחרת. לקוחות מכל קצוות העולם והארץ מגיעים במיוחד לסמטאות השוק על מנת ליהנות מהמגוון הגדול של יותר ממאה סוגי חלבות.

החלבה מיוצרת בעבודת יד מסורתית משומשום איכותי ו/ או אורגני מלא, אשר מיובא מאתיופיה. בתנאים מחמירים השומרים על איכות השומשום, טריותו וערכיו התזונתיים.

השומשום עובר תהליך של קלייה ולאחר מכן נטחן באבני ריחיים, בשיטה המסורתית,שידועה מזה אלפי שנים. כך בעצם נוצרת "טחינה גולמית" שהינה המרכיב העיקרי בחלבה שלנו.

מגוון סוגי החלבות נוצר משילוב בין חומרי גלם איכותיים אשר נבחרים בקפידה לחלבה עשירה.