רעיון הממלכה החל בשנת 1947 במרוקו.
הסבא של מייסד ממלכת החלבה היה עובד במרוקו בייצור חלבה ביתית מסורתית.
כשעלו לארץ השתכנה המשפחה בעיר העתיקה בירושלים, הסב המשיך את ייצור החלבה והעביר את הידע והטכניקות לבניו ונכדיו.
אלי התאהב מיד כמו אביו והקים את הממלכה הראשונה בשוק מחנה יהודה.

ברבות השנים הפכה ממלכת החלבה לאחד מעמודי התווך בשוק מחנה יהודה, ושם נרדף לאיכות, מקצועיות, נראות ומגוון של טעמים עם חווית קנייה מהנה.
לקוחות מכל קצוות העולם מגיעים במיוחד לסמטאות הקטנות של השוק על מנת להנות ממגוון החלבות והטחינות הגדול בעולם.

החלבה מיוצרת בעבודת יד מסורתית משומשום איכותי ו/ או אורגני מלא, אשר מיובא מאתיופיה. בתנאים מחמירים השומרים על איכות השומשום, טריותו וערכיו התזונתיים.

השומשום עובר תהליך של קלייה ולאחר מכן נטחן באבני ריחיים, בשיטה המסורתית,שידועה מזה אלפי שנים. כך בעצם נוצרת “טחינה גולמית” שהינה המרכיב העיקרי בחלבה שלנו.

מגוון סוגי החלבות נוצר משילוב בין חומרי גלם איכותיים אשר נבחרים בקפידה לחלבה עשירה.